Sammanfattning kväll och natt

2017-09-14 06:00:00

På polisens webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.

En normal natt i länet enligt RLC. Nedan följer ett urval ur polisens arbetsuppgifter under kvällen/natten (22.00-06.00). Presstalesmän under torsdagen är Stefan Gustafsson, Ulla Brehm och Jenny Widén.

Kl 22.16, Frändefors trafikolycka med personskada
En singelolycka med personbil inträffar vid länsväg 173. Bilen kör av okänd anledning in ett träd/stolpe. Två personer i bilen. Polis och ambulans kallas till platsen.
En man från bilen körs omedelbart till sjukhus med ambulans. Uppges vara allvarligt skadad. Ytterligare en kvinna körs till sjukhus med okända skador. Polisen söker i närområdet kring olyckan med hund för att se om det finns spår efter att någon lämnat bilen. Ingen hittas.

Polisen får snart uppgifter om att den man som först avfördes från platsen avlidit. Vägen avstängd i samband med räddningsarbetet. Bilen beslagtogs för teknisk undersökning. Anledningen till olyckan är för närvarande inte känd.

Anhöriga underrättade.

Uppdatering kl 08.30:
Den aktuella bilen och de två som färdades i bilen har under natten kunnat knytas till ett inbrott som ägt rum i Färgelanda. Detta inbrott inträffade ca kl 21.55 på Uddevallavägen. Vid tillfället stals div gods från en restaurang och en ägare hotades med kniv. Gods från detta inbrott har återfunnits i den aktuella olycksbilen.  

Kl 03.01 Strömstad, försök till stöld ur lastbil/olaga hot
En förare till en lastbil ligger och sover i lastbilen vid Norby Köpcentrum. Han hör ljud bak i lastbilen och startar då upp lastbilen, går ut och kontrollerar trailern. Föraren möter då två maskerade män, en av dessa visar upp en kniv, hotfullt mot föraren.

De två gärningsmännen försvinner sedan snabbt från platsen i en bil. Ingen person skadads fysiskt. Troligen har inget gods tillgripits. Bilen var lastad med leksaker. Flyktbilen larmas ut men den har inte återfunnits. Polis på plats, händelsen kommer troligen att rubriceras som försök till stöld samt olaga hot.

Kl 03.02 Svenljunga, olaga hot mm
Polis larmas till Ällebäckstorp där det enligt uppgift från platsen fanns en man som hotat omgivningen med både yxa och vapen. Mannen ska även slagit sönder inredning i bostaden. Det uppges vara tre personer i bostaden förutom den misstänkte. Den misstänkte hotar att döda de som är kvar i bostaden, en person har lyckats fly och larmar polis.
Polisen inleder en insats på platsen. Polisen kan snart gripa den misstänkte. Polisen finner även ett vapenlikande föremål, en kopia av ett vapen. Den gripne misstänks för olaga hot, skadegörelse samt misshandel av den av de involverade på platsen.   

Kl 04.08 Gullspång, trafikolycka med lastbil
En lastbil kör av okänd anledning av vägen och voltar vid E20 Hova, i höjd med Tivedshagen. Polis, räddningstjänst och ambulans tillkallas. Föraren till lastbilen hittas utanför bilen, livlös. Han körs med ambulans till KSS. Senare återrapporters att föraren var relativt oskadd men chockad. Anledningen till olyckan okänd.              

Se händelsen på polisen.se